wtorek, 11 października 2011

Gulasz

Gulasz: (koszt: 8zł*/porcja)

Składniki:

-mięso wieprzowo-wołowe 250 g
-pieczarki 250 g
-cebula
-czosnek
-przyprawa do gulaszu, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek pokrojone w drobna kostkę wrzucamy na gorący olej. Czekamy aż sie zarumienią. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki
wrzucamy na patelnię, przykrywamy, dusimy przez kilka minut. Przerzucamy zawartość patelni do garnka, ustawiamy garnk na małym ogniu, w tym czasie podsmażamy mięso.
Smażymy 10 minut, dodajemy mięso do garnka z cebulą, pieczarkami, czosnkiem, mieszamy, dusimy przez około 20 minut. Według upodobań możemy dodać przecier pomidorowy i śmietanę.
Podajemy z bułkami, kaszą, z tym co mamy na stanie :)

*ceny potraw podałem nie doliczając kosztów niektórych przypraw, które zazwyczaj są na stanie mieszkania studenckiego (ew. akademika) tj. pieprz, sól :)

Jeżeli masz inną wizję tego dania, zauważyłeś jakiś błąd, podziel się tym!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz